Den fascinerende historie om chokolade

chokolade

Hvis du besøger dette smukke land midt i Caribien, forstår du klart hvorfor. Muskat, mus, kanel, pimento, krybentræer, men også ginger, gurkemeje og laurbærblade dyrkes overalt. Det er ikke overraskende, at der er et Spice Market i hovedstaden Saint George’s helt dedikeret til salget af disse naturlige smag.

Den mest berømte af alle granadiske krydderier er muskatnød, som i vid udstrækning anvendes i lokale opskrifter og produkter. Muskat, ismælksirup og muslingesaft er meget populære, og du vil også finde muskatnød i parfume, sæbe, skønhedsprodukter, massage og aromaterapi. Der er så meget muskatnød på øen, at dette krydderi alene står for 24% af den granadiske eksport! Men krydderier er ikke de eneste kendte produkter dyrket på øen.

Selv om det kun tegner sig for 3,8% af Grenadas samlede eksport, er kakao blevet en anden grund til stolthed for øen.

100% af kakaoproduktionen i Grenada er god smag.

Kakaoproduktionen i Grenada er meget begrænset i forhold til andre lande i Central- og Latinamerika, men det er værd at bemærke, at 100% af kakao dyrket på øen er god smag.

Der er ikke spor af bulk eller lav kvalitet cacao sorter. Det sted, som Grenada besidder i ICCOs liste over fine smagskakaoeksportlande, er velfortjent. Dette skyldes hovedsagelig øens topografi, der tjener det perfekte klima og højden for kakaostræer til at trives. Også den naturlige biodiversitet i gårdene gør det muligt for cacao træer at modtage gode næringsstoffer fra jorden og passende skygge og vand sammen med alle de spændende smag af sine nærliggende træer og planter. Derfor er granadisk chokolade muffins kendt for sine krydrede og frugtagtig aromatiske komponenter.

Chokolade har ikke altid været naturligt for Grenada

Overraskende nok har dyrkning af kakao ikke altid været en prioritet i Grenada. Det tog en mand fra et andet land og et radikalt skift i mentalitet for at opdage potentialet for den ganske kakao.

kakao stammer ikke fra Caribien, det var den spansken criollo-sorten af ​​kakao som en afgrøde til Caribien i 1500-tallet fra Venezuela.

Kakaotræer blev først introduceret specielt i Grenada i 1714 af de franskmænd, der havde bosat sig på øen siden 1650. Øens geografi var perfekt: frugtbart jord til at dyrke kakao og god beliggenhed for at eksportere den til Europa. Industrien nåede stor succes, og ved 1760’erne var Grenada den største producent og eksportør af kakao, der var ansvarlig for omkring 50 procent af den britiske vestindiske kakaoproduktion. I 1772 eksporterede Grenada 343.400 kg kakao.

I de næste 200 år oplevede kakaoindustrien i Grenada blandede vækst mellem administrationsændringer og priserne, der gik op og ned.

I 1964 blev Grenada kakao Association grundlagt. Fra det øjeblik måtte al eksport af kakao (som det skete for mange andre landbrugsprodukter fremstillet på øen), gå igennem foreningen, hvis de skulle sælges i udlandet. Kakaolandmænd kunne ikke bestemme, hvem de ville sælge til, men kunne kun sælge til GCA til de priser, der blev fastsat af foreningen selv. På den tid gik al kakaoeksport kun til 7 lande: Storbritannien, Belgien, Holland, USA, Vesttyskland, URSS og Canada. I 1983 tegnede 22 lande sig for 98% af den granadiske kakaoeksport. Ikke et gram chokolade var blevet lavet på øen endnu. Alle kakao bønner blev eksporteret og behandlet i udlandet. Der blev derfor eksporter store mængder Kakao, som skulle bruges til at lave chokolade, i andre lande. Dengang var chokolade en sjælden ting, og det var derfor i høj kurs. Mange lande startede store produktioner af chokolade, da der var stor efterspørgsel fra forbrugerne, om at få fingrene i den lækre chokolade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *