Den slibning er god til forskellige formål

slibning af knive

Den fulde flade slibning er som det lyder – slibningen går helt ned fra ryggen til kantskråningen i en flad, lineær hældning. Den flade slibning er en af ​​de mest alsidige slibning af knive. Det kan være tykt og tungt, eller det kan være ekstremt tyndt og skarpt. Eller det kan være en balance mellem de to. De fleste flade slibnings er en balance mellem de to, selvom det afhænger af designet.

Den fulde flade slib er tykkest på ryggen for styrke, men slår ned i en relativt tynd kant for fremragende skæring. Flere stål er fjernet fra siderne, hvilket gør det lettere at skære og gør bladet lettere at flytte gennem medier. En fuld flad slib vil typisk være stærkere end en hul slibning og skære bedre end saber slibningen.

Den flade slibes primære skråning glider lineært og langsomt. Dette gør det muligt for den fulde flade slibning at passere gennem materialer med mere lethed end andre slibemidler, der hælder ikke-lineært (hul) eller ved stejlere vinkler. Derfor er flertallet af køkkenknive flade – så de kan passere gennem mad nemt uden meget sug eller modstand.

Den fulde flade slibning har en fantastisk blanding af styrken af ​​de to andre slibnings. Fordi det er en stor all-rounder, er den fulde flade slibning en af ​​de mest populære slibnings.

Hvad er mindre godt ved denne slibnings metode af knive?

Svagheder: Skærer ikke helt så godt som en hulslibning, er ikke helt så robust som en saberslibning.

En saberslibning er enten en flad eller hul slib, hvor den primære skråning (sliben) dækker omkring 50% af knivens bredde. Nogle mener, at noget mindre end en fuld flad eller hul slib er en saberslibning. Efter min mening er en saberslibning grundet omkring 50% og har en slyngning på toppen. Så hvis nogen siger “saber hule jorden”, ved du, at bladet har en hul slib, der begynder halvvejs ned ad bladet.

Sabelgraven bruges, når fabrikanten ønsker et stærkere blad. For at gøre fuld brug af det stærkere blad, bliver kanten ofte også lidt tykkere, så bladet kan stå op til hård brug, som f.eks. Huggning. Med en tykkere kant vil sabersliben ikke skære såvel som andre slibe. Klassiske militære designs som Randall # 1 og Ka-bar Combat Knife udnytter saberslibben.

Styrker: Fremragende holdbarhed. Det vil holde op til hakning eller indtrængning.

Bedste Knivtyper: Militære & taktiske Knive, Selvforsvarsklinger, Camp Knives, Hatchets, Axes.

Svagheder: Dens skæreevne er typisk mindre imponerende end andre slibetyper.

Mejsliben er ikke jordet på den ene side. Det er helt fladt på den ene side og har den primære skråning på den anden. Mejsliben kan eller måske ikke have en sekundær kantskråning. Kniven på billedet ovenfor, og

Slibning af knive kan gøres på mange måder

profilbilledet til venstre, er både Saber Mejselamper. Du kan se, hvordan skråningen begynder delvist ned ad bladet. En fuld mejselkværn ville have skråningen gå helt op til rygsøjlen.

Mejsliben er nem at lave, da du kun skal male den ene side, og du behøver ikke at gøre sliben symmetrisk med den anden side. Mejsliben er også let at skarpe af samme grund – der er kun en side til at skærpe (og derefter strop af burren). Fordi den ene side er uændret, kan den anden side skærpes i en tyndere vinkel, hvilket giver en tynd skarp kant.

At opnå præcise nedskæringer er vanskeligt med mejslenet på grund af det usymmetriske design. Bladet vil bøje sig ind i materialet, der skæres. Så kniven vil naturligvis skråne mod den skrå side, hvilket får skåret til at være skråt også.

Styrker: Fremragende styrke, god hakning (afhængig af vinkel), let at skærpe, kan have stor skæreevne (igen – vinkel).

Bedste knivtyper: Ofte findes i choppere som machetes eller andre bushcraft knive. Kan også findes jævnligt i traditionelle japanske køkkenknive.

Svagheder: Kan være meget unøjagtige, ydeevnen varierer meget – afhængigt af slibevinkler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *