Det er meget almindeligt at få mår på loftet

mår på loftet lugt

Da det er et meget almindeligt problem, skrev jeg en rådgivningsartikel om, hvordan man får mår ud af loftet med fotografier og trinvise instruktioner.

Mår er normalt grå, nogle gange røde, brune eller sorte. Voksne gennemsnitlige omkring et pund i vægt. De kan tilsyneladende leve i op til ti år, men levetiden i naturen er sandsynligvis ikke mere end 3-4 år. De giver to kuld pr. År – en i sensommeren og en om vinteren. Kvinden føder 3-4 unge efter en 44 dages svangerskab, og de unge vokser hurtigt og afventer om ti uger.

mår er mest aktive om morgenen og aftenen. De spiser hovedsagelig nødder og frø. De lever i en række forskellige habitater, både skov og forstæder eller byområder. De etablerer hjem territorier, og kommunikerer ofte via duft, snakkende og flimring af den pjuskede hale.

De elsker at bo i loftet. De elsker også at tygge og tygge på huse eller ledninger, kanaler, rør en gang indenfor et loft. Folk kan ikke lide deres lyde, der løber over oven på loftet eller i tagskægget, men det er virkelig tyggen, der er et problem. Hvis mår tygger på elektriske ledninger på loftet, kan det skabe en reel potentiel brandfare. De bringer også indlejringsmateriale og forlader urin og afføring på et loft. De plejer også at ligge i en skorsten, hvor de nogle gange kan sidde fast og skræmme ridse, eller nogle gange endda komme ind i pejsen og inde i huset. Du kan læse denne side eller min mere avancerede ti-trins guide på min side om hvordan man kan slippe af med dem.

Hvordan kan jeg mår sikrer mig

Der er ingen egentlige vigtige sygdomme, selvom de bærer parasitter, og dermed er vektorer for de sygdomme, som lopper, flåter osv. Kan overføre. De efterlader også mange droppings, som udgør de sædvanlige ekskrementsundhedsrisici, såsom eller Salmonella. Klik her for billeder af dem her.

Hvis det bare er mår på ejendommen, er den bedste indsats fangst og fjernelse. Hvis det er mår på loftet lugt, så skal alle åbne huller og sårbare områder, hvorigennem de kan komme ind, lukkes lukket med et materiale, som mår ikke kan tygge igennem, såsom stål. Mårene kan så fanges og fjernes eller udelukkes ved brug af envejsdør og tunneler.

Der er ikke registreret eller effektiv mårafvisende til rådighed. Du kan finde nogle produkter på markedet, såsom Moth Ball-baserede eller urinbaserede afstødningsmidler, men de er falske. Gå videre og prøv dem. Og de laver høj støj? FTC har udstedt en advarsel mod dem – ultralyd virker ikke. Nogle mennesker sætter støjende radioer eller kraftigt lys på loftet, men disse er også ineffektive. Der er ingen hurtig og nem løsning, når det kommer til fjernelse og kontrol. Det er bedst at have en professionel fælde og fjerne dyrene ordentligt. Læs min mårs repellent analyse af, om det virker eller ej.

kan jeg bruge en kvægrøg? Nej. Der er igen ingen registreret eller effektiv gift for mår. Mange mennesker forsøger at bruge rottegift, men mår vil næsten aldrig spise rottegift. Og hvis de gør det, dør de normalt ikke. Og hvis de dør, så kommer de til at dø på loftet eller væggene mest sandsynligt og forårsage en frygtelig lugt, som de røber. Duften kan vare næsten en måned. Læs mere om hvordan man dræber mår og ulemperne ved gift og om andre dødelige kontrolmetoder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *