Fastelavn er en særlig fest

fastelavn

De fleste amerikanere er velbevidste om den lilla, gule og grønne, de prangende perler og de travle gader, der symboliserer fejringen af ​​Mardi Gras (oversættelse til “Fat Tuesday” fra fransk). Men New Orleans er ikke det eneste sted i verden, der er vært for udførlige streetparader med flokke af tilskuere, der bærer uhyrlige tøj hvert år. Disse festligheder er parallelt over hele kloden med tilsvarende størrelse, formål og pizazz. Lande som Brasilien, Italien og Haiti (for blot at nævne nogle få) er kendt for at holde lignende festligheder kendt som Fastelavn. Det kan være overraskende for nogle at karneval og dets festligheder faktisk er uger lange, der begynder efter juletiden og slutter med de største begivenheder på “Fat Tuesday” eller “Shrove Tuesday”, hvilket gør denne dag til det mest kendte aspekt af ferien.

Selv om udseendet på hver Mardi Gras eller Fastelavn-fest kan variere på grund af forskelle i historisk værdi og kultur, har de alle samme grundlæggende betydning. De repræsenterer en tid med ekstravagance og overbærenhed før Askens onsdag, den symbolske begyndelse af den faste periode af lånet, som mange mennesker i kristen tro praktiserer. Historisk set er Lent en tid, hvor man forventes at handle konservativt og med vilje begrænse sig fra bestemte fødevarer som kød og andre sukkerholdige fedtholdige stoffer som religiøs lydighed frem til påske. Derfor kom disse udsmykkede festligheder som en slags “sidste hoorah” før ugerne ydmyge vrede, hvor folk er inviteret til at forkæle alle sådanne aktiviteter.

Hvad laver man til fastelavn

Selv om disse Mardi Gras og fastelavn stammer fra religiøse baggrunde, er det vigtigt at huske, at folk af alle overbevisninger er velkomne til at deltage i denne sjove undskyldning for at klæde sig lidt skøre og danse på gaden. En af de mest spændende ting ved disse festligheder er, at de kan fejres globalt, men hvert land har sin egen måde at svælge på, der har en unik historisk sammenhæng. Hvis du nogensinde har chancen, prøv at fejre denne skøre, men glædelig begivenhed i et af disse smukke lande!

Det haitiske karneval er en, der betyder transcendens af alle sociale barrierer for at byde alle velkommen til en af ​​årets største festligheder. I løbet af karnevalets spænding opbryder haitierne deres hele natten fejring i 3 dele: paraden af ​​kostumer, rejser “rara” bringe lokale smag og parade af store flyder, der spiller folkemusik i natten og betegner slutningen af ​​Fastelavn.

I Venezuela er karnevalet den mest berømte og forventede begivenhed af året med de mest uhyrlige fester i kystbyerne. Et unikt aspekt af venezuelanske karneval firmaer er deres tradition for at kaste vandballoner for sjovt (men også at holde sig cool). Men nogle mennesker kan lide at fryse disse vandballoner, hvilket gør dem farlige, så pas på!

Hvad er det særlige ved fastelavn

Italienerne tager deres egen stil til Fastelavn’s skandaløse sjov med deres forklæder og maskerade bolde. Historisk set fik venetianere lov til at bære masker fra slutningen af ​​juletiden til Shrove Tuesday før udlånt som en måde at beskytte deres identitet og sociale status på. I dag markerer den en sjov udbredt tradition, der gør karneval firmaer og maskerer så meget mere underholdende og mystisk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *