Find de rigtige ridehjelme til dine behov

ridehjelme

Der findes mange sportsgrene, hvor man er nødt til at tænke over sin egen sikkerhed, dette gælder især ridning, hvor der er tale om at man har med et dyr at gøre, som kan blive ligeså hurtigt forskrækket som én selv. Der kan desværre ske mange ulykker i forbindelse med ridning, men med det rette sikkerhedsudstyr som f.eks. den rette ridehjelm kan man vide sig mere sikker og føle sig tryg i forbindelse med fald. Har man den korrekte ridehjelm og er sikker på at denne er godkendt, så kan man sagtens komme op på hesten igen efter selv det største styrt.

Der findes forskellige former for ridehjelme på markedet, derfor bør man kigge sig godt for når man skal ud og finde den, der passer perfekt til ens ridestil. Der findes både Ridehjelme med og uden hagerem, derfor kan man med fordel komme til at se smart ud mens man rider. Er man mest til stævner for at fremvise små discipliner under kontrollerede forhold har ens ridehjelm i dén grad noget at skulle have sagt for at man fremstår så professionel som muligt, det kan i disse tilfælde være godt at have en ridehjelm uden hagerem.

Med ridehjelme er det sikkerhed fremfor alt

Det er ikke kun faldet fra hesten, der kan være farligt i forbindelse med denne sportsgren, som rytter kan man komme ud for en masse uheld, hvor det er nødvendigt at beskytte hovedet. Dette kan være i forbindelse med en ridetur gennem skoven, hvor lavt hængende grene kan give mindre hjernerystelser, hvis ikke alle ryttere har ridehjelme på. Derudover kan man komme slemt til skade i et fald fra hest, ikke alene kan man risikere at lande på hovedet eller ramme sten og grene på vej mod jorden, men hesten kan også blive så forskrækket at den vil sparke ud, hvilket nemt kan ende med en flækket hjerneskal.

Der er nogle forholdsregler man bør være opmærksom på, når det handler om at finde de nye ridehjelme til privat brug og til brug ved stævner, det er naturligvis vigtigt at man ikke køber ridehjelme, der ikke er godkendte i forhold til de regelsæt, der findes på området. Dette er naturligvis for ens egen sikkerhed, for at man for så vidt muligt kan føle sig tryg når man stiger op på hesten, således at ens eventuelle utryghed ikke smitter af på hesten eller gør at man ikke nyder oplevelsen af sine rideture. Derudover bør man skifte sine ridehjelme ud, hvis disse har en brist.

Ridehjelme er kun én form for sikkerhedsudstyr

Der er mange måder hvorpå man kan beskytte sig selv når man først bliver bidt af en gal hesteflue, ridehjelme er naturligvis det første skridt på vejen til en sikker ridetur, men derudover findes også en masse andet udstyr, der kan højne ens egen sikkerhed. Der findes blandt også rideveste med forskellige former for sikkerhedspolstring og derudover også rygbeskyttere, hvis man har en hest, der stejler meget eller let forskrækkes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *