Hvorfor er tæppet en vigtig del af sengen?

Tæpper Randers

Når nattemperaturer tager en dyk, så få fat i et tæppe og tilføje et ekstra lag af hyggelig varme til din seng. Tæpper har tendens til at gå usynlige og ubrugte – det er din dyne der er din favorit, der tager første præmien, som stjernen af sengen, og dine lagner, der giver den bløde blødhed, din hud kræver, men det er tæppet, der er gemt mellem de to, der skaber en ekstra lomme med luft for at holde dig varm.

Når det kommer til at købe et tæppe, tror du måske, at der ikke er noget i det – bare vælg den farve du kan lide i den rigtige størrelse til din madras. Selvom det er ret ligetil, er der lidt mere til det end det.

Vælg den rigtige størrelse

Hvis du køber et til din seng, har du brug for et stor nok til at dække madrassen med et par ekstra tommer til at stikke rundt i sider og bund. Selvom nøjagtige størrelser varierer fra fabrikant til producent, er typiske størrelser (længde efter bredde):

Twin: 90 “x 65”

Fuld / Dronning: 90 “x 85”

Dronning: 90 “x 90”

King: 90 “x 110”

Vælg den rigtige stof

Her er hvor det bliver lidt vanskeligere. Der er et par almindelige stoffer – hver har fordele, så vælg den der bedst passer til dine behov.

De forskellige stoffer et tæppe kan være lavet af

Bomuld: Bomuld holder sig godt til gentagen vask, hvilket gør dem til et godt valg for dem, der lider af allergier. Afhængigt af væven kan bomuld være let nok til brug til sommer eller tung nok til vintervarme. Der er endda økologiske bomulds Tæpper Randers til dem, der foretrækker en grøn livsstil.

Uld: Uld er tung, varm og giver fremragende isolering, samtidig med at fugt kan fordampe. Det er et godt valg, hvis du vil have et meget tungt, varmt tæppe, men nogle mennesker er allergiske eller følsomme over for uld.

Ned: Ligesom et tæppe, men tyndere og lettere, har nogle et lag af fjæret ned eller en syntetisk erstatning indlagt mellem lag af stof. Disse tæpper er lette men meget varme. Hvis du er allergisk over for fjer, skal du sørge for at vælge en syntetisk erstatning.

Cashmere: Luksuriøse og bløde cashmere tæpper er varme og silkefulde, men de er også meget dyre.

Syntetik: Der er mange syntetiske stoffer til tæpper: Akryl, polyester og mikrofiber er almindelige. Syntetiske tæpper er varme, men tiltrækker ofte en stor statisk elektricitet og har tendens til at holde fast på hår, støv og løse tråde. Billige syntetiske stoffer er også genstand for pilling og slid. På plussiden er disse tæpper generelt billige.

Hvilke stoffer er ideelle for dig og dit valg af tæpper

Fleece: Hyggelig, ekstra varm, men ikke for tung, fleece og microfleece tæpper er særligt populære hos børn. Fleece er god til at vække væk fugt – en anden fordel, når den bruges på et barns seng.

Vellux: Sommetider kaldes “hoteltæpper”, Vellux indeholder en tynd skumkerne omgivet af blødt nylonplys med fløjlsagtig tekstur. Disse er hypoallergeniske, står op til gentagne vaskninger selv ved høje temperaturer og er varme og meget bløde. Et godt valg for alle med allergier.

Hvad med væv?

Sammen med forskellige stoffer har forskellige vævninger, der giver varierende niveauer af varme og vægt.

Termisk: Almindeligvis fundet i bomuldstæpper, er en termisk væv løs, så luften cirkulerer nemt. Disse er lette og gode til sommermånederne.

Konventionelle: Den typiske tæppevæv er meget tæt og tæt og skaber fremragende isolering til kropsvarme.

Elektriske tæpper

Lavet af syntetiske materialer, der indeholder elvarmeelementer, elektriske tæpper, så du kan justere temperaturen til dit personlige komfortniveau. Nogle har dobbelt kontrol, så to personer, der deler sengen, kan programmere de forskellige sider af tæppet til deres foretrukne temperatur. Af sikkerheds skyld skal du aldrig lægge et andet tæppe oven på et elektrisk et og holde dem i soveværelset, ikke et børns værelse eller en børnehave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *