Insekter er det værste for en anlægsgartner

anlægsgartner

nogen anlægsgartnere har et kærlighedsforhold til insekterne i deres have. Der er insekter, der er utænkeligt gavnlige og store beboere, da de forbedrer pollinering, forbedrer jordkvaliteten og forsvarer planter mod mere aggressive, skadelige bugs og andre dyreliv. Andre insekter kan dog beskadige løv, stuntvækst og tynde produkter. Men hvilke fejl er der i din have, og hvornår bliver de et problem, du bliver nødt til at kæmpe med?

Det er umuligt at eliminere hvert skadeligt insekt fra haven, men du kan mildne deres indtrængen og minimere den skade, de forårsager. Hvad hver anlægsgartner skal bestemme, er imidlertid, hvor meget skade er for meget for deres individuelle præference. For nogle anlægsgartnere er en lille smule tab acceptabelt, hvis det betyder, at de ikke behøver at bruge hårde pesticider, mens andre måske foretrækker at fjerne så mange skadelige insekter som muligt. Valget er altid en personlig, og du bliver nødt til at bestemme, hvor tæt du vil sameksistere med alle insekter i din have.

Mens de nøjagtige fejl, der invaderer en have, varierer afhængigt af region, klima, planter, vejrmønstre, årstid og andre faktorer, er der nogle fejl, der er udbredt og besværlige for anlægsgartnere på mange forskellige områder. De øverste bugs at passe på, der er mest skadelige for din have er …

Bladlus er anlægsgartneren værste fjende

Disse små, bleggrønne, pæreformede bugs forekommer i store grupper. De suger saft fra planter, der forårsager vikling og langsom vækst, og de udstråler en sød honningdauge, som bidrager til sotende skimmelvækst. For at kontrollere bladlus, opmuntre mariehøns og bønner i din have, spray skadedyrene med hot pepper sprayer eller brug nem olie eller andre anlægsgartneriske insekticider til alvorlige angreb.

Disse runde biller har et orange hoved og fed sort og hvid eller orange striber på deres vingedæksler. De de folierer hurtigt ikke kun kartofler, men også tomater, æg planter, peberfrugter og andre planter. For at styre disse aggressive skadedyr, brug dyb halm mulch omkring planter, tilskynde mariehøns og håndpluk dem, når det er muligt for at reducere deres befolkning.

Disse insekter kan være attraktive med deres metalliske blågrønne kroppe og bronzefløjdæksler, men de kan gøre alvorlige skader, når de skeletoniserer planter. De fede hvide grubs med deres brune hoveder foder på græsplænernes rødder, der forårsager røde brune pletter. Fordelagtige nematoder kan hjælpe med at styre disse biller, og insekticidfælder er også effektive. Fordi disse fejl er et alvorligt skadedyr på mange områder, skal du rapportere angreb til dit lokale landbrugskontor, hvis mere drastiske foranstaltninger kan være nødvendige.

Hvorfor er det vigtigt at komme insekter til livs for anlægsgartner

Disse insekter fremstår som hvide blegede klumper på både indendørs og udendørs planter, og de suger saften af ​​planterne, hvor de fodrer. Dette forårsager forvirring og stunts vækst, og kan dræbe planterne i svære angreb. De udstråler også honningdug, som kan fremme sodrødsvækst. For at styre vægte skal du beskytte mariehøns og bønner i din have, beskære inficerede planter og bruge nem oliesprøjter.

Disse langsomt flydende, skallede bløddyr kan gøre alvorlige skader, da de tygger på løv i både have- og anlægsanlægsgartnerierne, idet de efterlader deres slimede slimhinder. Fordi de er langsomme, er håndplukning en effektiv kontrolmetode, og du kan også opmuntre fugle som, der heldigvis vil spise snegle. Minimering af vanding efter mørke vil gøre din have mindre snegle-venlige, og det vil også anvendelse af diatoméjord omkring delikate planter.

Disse enorme larver bliver ofte savnet på grund af deres fremragende grønne camouflage og diagonale striber, der bryder op på deres skitse. Du kan dog ikke gå glip af deres skader, da de tygger gennem blade, stilke og endda frugt. Håndplukning er en nem måde at fjerne dem på, og tiling jorden i det sene efterår og det tidlige forår vil dræbe mange overvintrende larver. Ladybugs kan også hjælpe med at holde tomat hornworms i check.

Græshopper æder haven og for gartner på overarbejde

Disse springende insekter er straks genkendelige med deres lange sammenføjede ben, store hoveder og stærke kæber. Disse kæber vil defoliere blade og stilke af en bred vifte af afgrøder og haveanlæg, men græshopper kan modløses ved at bruge rædedæksler på unge haveplanter. Andre effektive kontrolteknikker omfatter opmuntrende fugle i gården til at spise græshopperne, samt rototilling om efteråret eller foråret for at ødelægge overvintrende græshoppe æg.

hærorm

Disse brune eller grønne larver marcherer på tværs af afgrøder som en hær, tygger gennem blade og skeletoniserende planter såvel som gynger ind i frugter. De er mest aktive om natten, men håndplukning kan være effektiv til at hjælpe med at kontrollere små angreb. Når flere army worms er til stede, kan olieapplikationer eller andre insekticider være nødvendige. Andre kontrolmuligheder omfatter mariehøns, gavnlige nematoder og opmuntrende fugle, der vil spise ormene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *