Se de bedre balkoner

din altan

Uanset om du bor i en lejlighed eller lejlighed, kan det være en udfordring at have begrænset plads. Når du tænker på trange kvartaler, skal du sandsynligvis tænke først på indersiden. Men hvad med dit udendørs rum?

Mens nogle, der nyder lejlighed i lejligheder, måske synes, at ideen om en grøntsagshave er udelukket, behøver den ikke nødvendigvis at være det. For dem, der er heldige nok til at have altan, kan en grøntsagshave høstes lige der i det lille, men mægtige rum! Nedenfor kan du lære, hvordan du opretter din egen overdådige have lige udenfor på din altan denne sæson til lækre afgrøder til fest.

Din altanhave kan dyrke alle slags lækre grøntsager til at knaske hele sæsonen! Urter som mynte, koriander, basilikum og rosmarin er alle gode containerplanter, der tilføjer retter meget når de er høstet. Overvej også at dyrke genstande som tomater, hvidløg, salat, ærter og endda aubergine i dit rum!

Opsætning af din balkonhave

Du spekulerer måske på, hvordan du indstiller din balkonhave for at sikre succes. Her er oversigten over, hvordan man bedst udnytter den lille plads.

Hvad er de bedste balkoner

Lodrette haver

For at dyrke urter skal du overveje at investere i eller lave din egen lodrette have, der hænger på en væg eller anden lodret overflade. Dette er en åbenlys pladsbesparelse og er en nem måde at dyrke en bredere vifte af genstande på. Koriander, basilikum, mynte og rosmarin er alle gode muligheder for at plante i din lodrette have, i et hjørne af din altan.

Valg af størrelse på dine containere til din altan grøntsagshave afhænger virkelig af størrelsen på din altan. Hvis den er mere generøs størrelse, kan du måske investere i eller bygge en rektangulær eller firkantet træbeholder til at rumme flere forskellige planter. Hvis du er strammere mod rummet, skal du vælge mindre, individuelt indeholdte planter, der kan samles som et puslespil i rummet. Dette er også en chance for at blive kreativ. Vælg stilfulde plantagere for at gøre din altan æstetisk også!

Hængende planter

For virkelig at maksimere pladsen kan du også vælge at hænge plantebakker, så længe du har et sted at hænge dem i dit udendørs område. En lagdelt hængende planter er en anden fantastisk mulighed for at plante urter i, og de er sikre på at se frodige ud, når de vokser over planterne.

Da din balkonhave ikke er noget almindeligt bundt af grøntsager, kan det kræve specielle vandingsteknikker og -planer. For at sikre optimal vækst skal du altid få en klar forståelse af den mængde vand, som hver enkelt plante har brug for.

Hvad kan man bruge en balkon til?

Da din have sandsynligvis består af for det meste containerplanter, vil du huske, at disse afgrøder henter det meste af deres vand fra jorden og ikke indtager meget fugt fra deres blade. Containerplanter har dog små rødder på grund af deres begrænsede plads, så disse skal vandes omhyggeligt.

Vandbeholder planter, indtil fugtigheden trænger ned i jorden, hvilket sikrer, at den ikke bare belægger overfladen. Vand skal gå gennem plantens jord til bundafløbet. Lad din plante sidde i drænvandet i 15 til 30 minutter, men lad dem ikke sidde for længe, ​​da det kan føre til rådne rødder. Hvis du frygter, at du har over vandet en plante, vælg beholderen forsigtigt til siden og lad overskydende vand gå ud.

Til sidst skal du være opmærksom på, hvor meget vand dine planter optager naturligt i tilfælde af regnvejr. Dette afhænger af, hvor meget dækning der er på din personlige altan, så sørg for at kontrollere dette, når det regner, da det kan påvirke din vandingsplan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *